Συναυλίες Αφιερώματα Αφηγήσεις Στέκια «Babam ve Oğlum» Βραδιά τσαμπούνας Μουσικές Παραστάσεις Προβολές πρόγραμμα 2010 2009 David Lynch FILM NOIR Facebook Lerotika Marinella Party Simone Mongelli e-mail twitter Δελτίο ειδήσεων: Μουσικά νέα της Σύρου Εκκλησιαστική μουσική Η Ανατολή συναντά τη Δύση Κουμεντάκης Με τα φτερά του αυτοσχεδιασμού… Με τον ενθουσιασμό των χεριών μας Μουσικές παρέες γράφουν ιστορία... ΝΤΠ Νίκος Τουλιάτος Ορχήστρα των Χρωμάτων Τα παιδιά ανοίγουν τη γιορτή… ενημέρωση It’s only a paper moon Salonumuz Klimalidir program en Francais program in English «Ο κόσμος των ονείρων» Ίχνη του Ανέμου... Από τον Μάρκο έως τον Άσιμο Αφηγήσεις παραμυθιών Εισιτήρια Διαρκείας Επιστολές προς νεώτερους πολίτες Κάτω από τον ζεστό ουρανό της μουσικής Μουσική και ποίηση Νότης Μαυρουδής Οι "Πεμπτιανοί" παίζουν Βαμβακάρη Πέμπτη 12 Αυγούστου Παναγιώτης Μάργαρης Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου Ποίηση και Μουσική: Οι δίδυμες αδερφές Ρεσιτάλ Φλαμένκο Σεργιάνι στα σοκάκια της Απάνω Χώρας... Στην Πηγή Συνάντηση Γέλιου Συναυλία Γιάννη Χαρούλη Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου - Χρήστου Θηβαίου Συναυλία Νίκου Κυπουργού Το χρονικό ενός έρωτα Τρίτη 24 Αυγούστου Τρίφωνο Ψαραντώνης αποχαιρετώντας το καλοκαίρι... στον Άγιο Θανάση

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Πανηγυρική έναρξη...

Πανηγυρική ήταν η έναρξη του φεστιβάλ «Στις γειτονιές του Μάρκου Βαμβακάρη» που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου.
Πολύς κόσμος αψήφησε τις καιρικές συνθήκες, απόλαυσε και χειροκρότησε τους νέους συριανούς οργανοπαίχτες από το Εργαστήρι Λαϊκής μουσικής του Αρίστου Βαμβακούση.
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς παρουσιάστηκε η ταινία «Babam ve Oğlum» (My Father and My Son), σε πρώτη πανελλαδική προβολή και αίσθηση προκάλεσε η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, που έχει γραφεί για την συγκεκριμένη ταινία. Η βροχή διέκοψε την προβολή και έτσι σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, η ταινία θα επαναπροβληθεί.
Το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου έχει εκφραστεί αυτές τις τελευταίες ημέρες και μέσα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας και μέσα από την επισκεψιμότητα στο blog του φεστιβάλ αλλά και από την ζωντανή επικοινωνία και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι πολίτες του νησιού επισκεπτόμενοι το κέντρο πληροφόρησης στην Καμάρα και παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί την Δευτέρα το βραδύ στο μεζεδοπωλείο «Απάνω Χώρα» με ένα αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Γιώργο Μπάτη από νέους μουσικούς του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου