Συναυλίες Αφιερώματα Αφηγήσεις Στέκια «Babam ve Oğlum» Βραδιά τσαμπούνας Μουσικές Παραστάσεις Προβολές πρόγραμμα 2010 2009 David Lynch FILM NOIR Facebook Lerotika Marinella Party Simone Mongelli e-mail twitter Δελτίο ειδήσεων: Μουσικά νέα της Σύρου Εκκλησιαστική μουσική Η Ανατολή συναντά τη Δύση Κουμεντάκης Με τα φτερά του αυτοσχεδιασμού… Με τον ενθουσιασμό των χεριών μας Μουσικές παρέες γράφουν ιστορία... ΝΤΠ Νίκος Τουλιάτος Ορχήστρα των Χρωμάτων Τα παιδιά ανοίγουν τη γιορτή… ενημέρωση It’s only a paper moon Salonumuz Klimalidir program en Francais program in English «Ο κόσμος των ονείρων» Ίχνη του Ανέμου... Από τον Μάρκο έως τον Άσιμο Αφηγήσεις παραμυθιών Εισιτήρια Διαρκείας Επιστολές προς νεώτερους πολίτες Κάτω από τον ζεστό ουρανό της μουσικής Μουσική και ποίηση Νότης Μαυρουδής Οι "Πεμπτιανοί" παίζουν Βαμβακάρη Πέμπτη 12 Αυγούστου Παναγιώτης Μάργαρης Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου Ποίηση και Μουσική: Οι δίδυμες αδερφές Ρεσιτάλ Φλαμένκο Σεργιάνι στα σοκάκια της Απάνω Χώρας... Στην Πηγή Συνάντηση Γέλιου Συναυλία Γιάννη Χαρούλη Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου - Χρήστου Θηβαίου Συναυλία Νίκου Κυπουργού Το χρονικό ενός έρωτα Τρίτη 24 Αυγούστου Τρίφωνο Ψαραντώνης αποχαιρετώντας το καλοκαίρι... στον Άγιο Θανάση

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Στην Πηγή, στον Άγιο Θανάση

Κυριακή 18 Ιουλίου

19:30 Πηγή Αγίου Αθανασίου

Σαν ονειροπόλοι γυρολόγοι της εποχής του 50…

σαν σε σχολική εκδρομή μέσα στα αρώματα της δεκαετίας του 60…

σαν ξένοιαστοι έφηβοι δραπέτες από τον χρόνο…

μπορούν να νιώσουν όσοι βρεθούν στο πλήρωμα αυτού του ταξιδιού.

Άστα τα μαλάκια σου και άσε τον παλιόκοσμο να λέει μαζί με Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Χατζιδάκη και άλλους που θα ακουστούν από το πιάνο του Κλέαρχου Καραγιαννίδη και το ακορντεόν του Νίκου Απέργη, αλλά και τις φωνές της Χρυσούλας Κεχαγιόγλου, της Ρένας Βέργου, της Χρυσάνθης Ζαράρη και της Ειρήνης Σιγάλας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αφηγήσεις της Νένας Μεντή που θα μας μεταφέρει στιγμές από την παλιά Σύρο που της διηγούνταν ο μπαμπάς της, ο γνωστός συνθέτης Σπήλιος Μεντής, που έζησε στο νησί.

Όπως κάθε φορά που διαβάζει κείμενά της η πιο χαρακτηριστική συγγραφική φωνή της Άνω Σύρου σπουδαία συγγραφέας Λουκρητία Δούναβη, έτσι και εδώ ο κόσμος κρέμεται από τα χείλη της.

Όλο λοιπόν το σκηνικό που στήνεται στην Πηγή αντλείται από την φιλοσοφία του Φεστιβάλ, που θέλει ένα ‘χαλαρό περιβάλλον’ που αφήνει ελεύθερους τους συμμετέχοντες να γευτούν την ποίηση, την μουσική, τον χορό, την δημιουργία και να γίνουν μια μεγάλη παρέα καταργώντας τεχνητές διαφορές και περνώντας για λίγο στις πηγές της αληθινής ζωής.

Είσοδος Ελεύθερη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου