Συναυλίες Αφιερώματα Αφηγήσεις Στέκια «Babam ve Oğlum» Βραδιά τσαμπούνας Μουσικές Παραστάσεις Προβολές πρόγραμμα 2010 2009 David Lynch FILM NOIR Facebook Lerotika Marinella Party Simone Mongelli e-mail twitter Δελτίο ειδήσεων: Μουσικά νέα της Σύρου Εκκλησιαστική μουσική Η Ανατολή συναντά τη Δύση Κουμεντάκης Με τα φτερά του αυτοσχεδιασμού… Με τον ενθουσιασμό των χεριών μας Μουσικές παρέες γράφουν ιστορία... ΝΤΠ Νίκος Τουλιάτος Ορχήστρα των Χρωμάτων Τα παιδιά ανοίγουν τη γιορτή… ενημέρωση It’s only a paper moon Salonumuz Klimalidir program en Francais program in English «Ο κόσμος των ονείρων» Ίχνη του Ανέμου... Από τον Μάρκο έως τον Άσιμο Αφηγήσεις παραμυθιών Εισιτήρια Διαρκείας Επιστολές προς νεώτερους πολίτες Κάτω από τον ζεστό ουρανό της μουσικής Μουσική και ποίηση Νότης Μαυρουδής Οι "Πεμπτιανοί" παίζουν Βαμβακάρη Πέμπτη 12 Αυγούστου Παναγιώτης Μάργαρης Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου Ποίηση και Μουσική: Οι δίδυμες αδερφές Ρεσιτάλ Φλαμένκο Σεργιάνι στα σοκάκια της Απάνω Χώρας... Στην Πηγή Συνάντηση Γέλιου Συναυλία Γιάννη Χαρούλη Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου - Χρήστου Θηβαίου Συναυλία Νίκου Κυπουργού Το χρονικό ενός έρωτα Τρίτη 24 Αυγούστου Τρίφωνο Ψαραντώνης αποχαιρετώντας το καλοκαίρι... στον Άγιο Θανάση

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ποίηση και Μουσική: Οι δίδυμες αδερφές

Τρίτη 20 Ιουλίου

20:00 Προαύλιο Αγ. Τριάδας


Ποίηση και Μουσική: Οι δίδυμες αδερφές


Ποιήματά του θα διαβάσει ο κορυφαίος έλληνας ποιητής Τίτος Πατρίκιος που στα 82 του χρόνια παραμένει ένας μάχιμος της ποίησης και διαμέσου αυτής ένας ενεργός πολίτης.

Ο ποιητής θα διαβάσει ποιήματα από την εφηβική του ηλικία έως και ανέκδοτα που περικλείουν το μουσικό στοιχείο ενώ η Κερασία Κασαρτζή θα τον συνοδεύσει στο φλάουτο παίζοντας κομμάτια από το κλασσικό αλλά και τον νεώτερο ρεπερτόριο που μπορούν να συνομιλήσουν με την ποίηση του Τίτου Πατρίκιου.

Ο Τίτος Πατρίκιος που πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1954 με την ποιητική συλλογή «Χωματόδρομος» έχει αποσπάσει τα πιο θερμά σχόλια μεγάλων ποιητών (Ρίτσος, Λειβαδίτης, Βρεττάκος και άλλοι) καθώς και σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και έχει αγαπηθεί μοναδικά από τους φίλους της ποίησης στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Μέσα από την ποίηση του Πατρίκιου περνά η νεώτερη ιστορία της Ελλάδας και κοινωνικοί αγώνες , η ανάγκη του λαού για ισότητα και ελευθερία, αλλά και η ανάγκη για έρωτα και ανθρώπινες συναισθηματικές εκφράσεις.

Ο Τίτος Πατρίκιος ταξιδεύει πολύ συχνά εκτός Ελλάδας προσκεκλημένος στα πιο σημαντικά φεστιβάλ ποίησης του κόσμου και μπορεί να θεωρηθεί σήμερα ως ο πιο χαρακτηριστικός πρεσβευτής του ελληνικού ποιητικού λόγου στον υπόλοιπο κόσμο.

Στην εκδήλωση της Τρίτης το κοινό θα έχει την δυνατότητα να συνομιλήσει μαζί του.

Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου