Συναυλίες Αφιερώματα Αφηγήσεις Στέκια «Babam ve Oğlum» Βραδιά τσαμπούνας Μουσικές Παραστάσεις Προβολές πρόγραμμα 2010 2009 David Lynch FILM NOIR Facebook Lerotika Marinella Party Simone Mongelli e-mail twitter Δελτίο ειδήσεων: Μουσικά νέα της Σύρου Εκκλησιαστική μουσική Η Ανατολή συναντά τη Δύση Κουμεντάκης Με τα φτερά του αυτοσχεδιασμού… Με τον ενθουσιασμό των χεριών μας Μουσικές παρέες γράφουν ιστορία... ΝΤΠ Νίκος Τουλιάτος Ορχήστρα των Χρωμάτων Τα παιδιά ανοίγουν τη γιορτή… ενημέρωση It’s only a paper moon Salonumuz Klimalidir program en Francais program in English «Ο κόσμος των ονείρων» Ίχνη του Ανέμου... Από τον Μάρκο έως τον Άσιμο Αφηγήσεις παραμυθιών Εισιτήρια Διαρκείας Επιστολές προς νεώτερους πολίτες Κάτω από τον ζεστό ουρανό της μουσικής Μουσική και ποίηση Νότης Μαυρουδής Οι "Πεμπτιανοί" παίζουν Βαμβακάρη Πέμπτη 12 Αυγούστου Παναγιώτης Μάργαρης Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου Ποίηση και Μουσική: Οι δίδυμες αδερφές Ρεσιτάλ Φλαμένκο Σεργιάνι στα σοκάκια της Απάνω Χώρας... Στην Πηγή Συνάντηση Γέλιου Συναυλία Γιάννη Χαρούλη Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου - Χρήστου Θηβαίου Συναυλία Νίκου Κυπουργού Το χρονικό ενός έρωτα Τρίτη 24 Αυγούστου Τρίφωνο Ψαραντώνης αποχαιρετώντας το καλοκαίρι... στον Άγιο Θανάση

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Συναυλία με τον Ψαραντώνη


Παρασκευή 30 Ιουλίου

21:00 Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου


Συναυλία με τον Ψαραντώνη


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν πολλοί φίλοι της έθνικ και της παραδοσιακής μουσικής τον Αντώνη Ξυλούρη – Ψαραντώνη «Στις γειτονιές του Μάρκου Βαμβακάρη». Ο Ψαραντώνης είναι ένας από τους πιο γνωστούς κρητικούς λυράρηδες μια μορφή της κρητικής μουσικής με προσωπικό ύφος στο παίξιμο λύρας και παραδοσιακών οργάνων με μια ιδιαίτερη χροιά στην ερμηνεία των τραγουδιών.

Η ποιητική προσέγγιση που ο ίδιος κάνει στο κεφάλαιο της μουσικής με την οποία ασχολείται εδώ και χρόνια έχει φτιάξει ένα μύθο για το πρόσωπό του. Είναι ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που καλείται και παίζει στα πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές.

Θα χρειάζονταν πολλές σελίδες χαρτιού για να αναφέρουμε τις διακρίσεις και τα σχόλια που αποσπά ο Ψαραντώνης. Θα αναφέρουμε μόνο τη φράση του γνωστού αυστραλιανού τραγουδοποιού Nick Cave ο οποίος κάλεσε τον Ψαραντώνη στο μεγάλο αυστραλιανό μουσικό φεστιβάλ All Tomorrows και είπε γι αυτόν ότι είναι ο τελευταίος μεγάλος ρόκερ.

Μια όμως σημαντική πλευρά του Ψαραντώνη είναι ο τρυφερός του κόσμος και αυτός αναδεικνύεται στα πιο παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης που μιλούν για τον έρωτα. Στη μοναδική αυτή συναυλία που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητών Σύρου θα είναι μαζί του η Νίκη Ξυλούρη και Γιάννης Παξιμαδάκης.

Θα συμμετάσχει το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.


Είσοδος: 10€ και 5€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου