Συναυλίες Αφιερώματα Αφηγήσεις Στέκια «Babam ve Oğlum» Βραδιά τσαμπούνας Μουσικές Παραστάσεις Προβολές πρόγραμμα 2010 2009 David Lynch FILM NOIR Facebook Lerotika Marinella Party Simone Mongelli e-mail twitter Δελτίο ειδήσεων: Μουσικά νέα της Σύρου Εκκλησιαστική μουσική Η Ανατολή συναντά τη Δύση Κουμεντάκης Με τα φτερά του αυτοσχεδιασμού… Με τον ενθουσιασμό των χεριών μας Μουσικές παρέες γράφουν ιστορία... ΝΤΠ Νίκος Τουλιάτος Ορχήστρα των Χρωμάτων Τα παιδιά ανοίγουν τη γιορτή… ενημέρωση It’s only a paper moon Salonumuz Klimalidir program en Francais program in English «Ο κόσμος των ονείρων» Ίχνη του Ανέμου... Από τον Μάρκο έως τον Άσιμο Αφηγήσεις παραμυθιών Εισιτήρια Διαρκείας Επιστολές προς νεώτερους πολίτες Κάτω από τον ζεστό ουρανό της μουσικής Μουσική και ποίηση Νότης Μαυρουδής Οι "Πεμπτιανοί" παίζουν Βαμβακάρη Πέμπτη 12 Αυγούστου Παναγιώτης Μάργαρης Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου Ποίηση και Μουσική: Οι δίδυμες αδερφές Ρεσιτάλ Φλαμένκο Σεργιάνι στα σοκάκια της Απάνω Χώρας... Στην Πηγή Συνάντηση Γέλιου Συναυλία Γιάννη Χαρούλη Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου - Χρήστου Θηβαίου Συναυλία Νίκου Κυπουργού Το χρονικό ενός έρωτα Τρίτη 24 Αυγούστου Τρίφωνο Ψαραντώνης αποχαιρετώντας το καλοκαίρι... στον Άγιο Θανάση

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

«Ο κόσμος των ονείρων» Νότης Μαυρουδής – Παναγιώτης Μάργαρης


Κυριακή 25 Ιουλίου

21:00 Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου




«Ο κόσμος των ονείρων»

Νότης Μαυρουδής – Παναγιώτης Μάργαρης

Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού πενταγράμμου ο συνθέτης και κιθαρίστας Νότης Μαυρουδής θα βρίσκεται «Στις γειτονιές του Μάρκου Βαμβακάρη» έχοντας ο ίδιος γνώση βαθιά της λαϊκής μας μουσικής αλλά και γνωρίζοντας την υψηλή αισθητική που προσφέρει η αντίστοιχη μεσογειακή μουσική.

Παρουσιάζει εδώ στο φεστιβάλ, μαζί με τον ταλαντούχο συμπρωταγωνιστή του τα τελευταία χρόνια, κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στα ηχοχρώματα του οργάνου της κιθάρας και προτείνει μια μοναδική ατμόσφαιρα όπου μπορούν να συνυπάρχουν φαινομενικά αντίθετοι κόσμοι, στην πραγματικότητα όμως είναι ο ίδιος κόσμος που συνομιλεί εδώ και αιώνες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου δίνοντάς μας συχνά μουσικά αριστουργήματα τόσο με χαρακτήρα τοπικό όσο και με χροιά κοσμοπολίτικη.

Ο Νότης Μαυρούδης συνθέτης από μικρή ηλικία συμμετέχοντας στα αισθητικά, πολιτικά κινήματα του τόπου έχοντας γνώση των πολιτιστικών αρετών που μπορεί να γεννήσει το ανθρώπινο δυναμικό και ιδιαίτερα οι νέοι, ραδιοφωνικός παραγωγός, καλλιτεχνικός διευθυντής συχνά, κυρίως όμως ένας περιηγητής της μελωδίας θα είναι ο οδηγός που μέσα από τη ζεστή φωνή του θα οδηγηθούμε και θα αφεθούμε στο μαγικό κόσμο των δύο οργανοπαικτών.

Θα ακούσουμε μουσικές Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Καραϊνδρου, Νίνο Ρότα, Νίκολα Πιοβάνι, Άστορ Πιατσόλα σε μουσικές από τον κινηματογράφο, μελωδίες από τη Λατινική Αμερική και από όπου αλλού η μουσική συνδέθηκε με την ευαισθησία των ανθρώπων.

www.mavroudis.eu


Είσοδος: 10€ και 5€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου