Συναυλίες Αφιερώματα Αφηγήσεις Στέκια «Babam ve Oğlum» Βραδιά τσαμπούνας Μουσικές Παραστάσεις Προβολές πρόγραμμα 2010 2009 David Lynch FILM NOIR Facebook Lerotika Marinella Party Simone Mongelli e-mail twitter Δελτίο ειδήσεων: Μουσικά νέα της Σύρου Εκκλησιαστική μουσική Η Ανατολή συναντά τη Δύση Κουμεντάκης Με τα φτερά του αυτοσχεδιασμού… Με τον ενθουσιασμό των χεριών μας Μουσικές παρέες γράφουν ιστορία... ΝΤΠ Νίκος Τουλιάτος Ορχήστρα των Χρωμάτων Τα παιδιά ανοίγουν τη γιορτή… ενημέρωση It’s only a paper moon Salonumuz Klimalidir program en Francais program in English «Ο κόσμος των ονείρων» Ίχνη του Ανέμου... Από τον Μάρκο έως τον Άσιμο Αφηγήσεις παραμυθιών Εισιτήρια Διαρκείας Επιστολές προς νεώτερους πολίτες Κάτω από τον ζεστό ουρανό της μουσικής Μουσική και ποίηση Νότης Μαυρουδής Οι "Πεμπτιανοί" παίζουν Βαμβακάρη Πέμπτη 12 Αυγούστου Παναγιώτης Μάργαρης Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου Ποίηση και Μουσική: Οι δίδυμες αδερφές Ρεσιτάλ Φλαμένκο Σεργιάνι στα σοκάκια της Απάνω Χώρας... Στην Πηγή Συνάντηση Γέλιου Συναυλία Γιάννη Χαρούλη Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου - Χρήστου Θηβαίου Συναυλία Νίκου Κυπουργού Το χρονικό ενός έρωτα Τρίτη 24 Αυγούστου Τρίφωνο Ψαραντώνης αποχαιρετώντας το καλοκαίρι... στον Άγιο Θανάση

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

Η Ανατολή συναντά τη ΔύσηΌρθιος για αρκετή ώρα χειροκροτούσε ο κόσμος τον Γιώργο Κουμεντάκη, τους μουσικούς της Ορχήστρας των Χρωμάτων και την Μάρθα Μαυροειδή, μετά το τέλος της συναυλίας με τίτλο « Η Ανατολή συναντά τη Δύση». Μια βραδιά μέθεξης που συγκίνησε συντελεστές και κοινό.

Μετά την επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Γιώργος Κουμεντάκης έλεγε στον Θέμη Ροδαμίτη ότι αυτό ήταν το ωραιότερο δώρο.

Αίσθηση στην βραδιά προκάλεσε η μουσική του Κουμεντάκη, εμπνευσμένη από το τραγούδι που ερμήνευσε η μεγάλη του ρεμπέτικου Μαρίκα Παπαγκίκα «Μανάκι μου, μανάκι μου» αλλά και οι Ελληνικοί χοροί του Νίκου Σκαλκώτα παιγμένοι θαυμάσια από τους μουσικούς της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Ιδιαίτερη παρουσία η Μάρθα Μαυροειδή, έπαιξε λάφτα και ερμήνευσε συνθέσεις από την ανατολή και τα Βαλκάνια.

Φίλος θερμός ενός μοναδικού φεστιβάλ δήλωσε στο τέλος της βραδιάς για «Τις γειτονιές του Μάρκου Βαμβακάρη», ο Γιώργος Κουμεντάκης.

Και εμείς ακόμα περισσότερο από πριν φίλοι του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου