Συναυλίες Αφιερώματα Αφηγήσεις Στέκια «Babam ve Oğlum» Βραδιά τσαμπούνας Μουσικές Παραστάσεις Προβολές πρόγραμμα 2010 2009 David Lynch FILM NOIR Facebook Lerotika Marinella Party Simone Mongelli e-mail twitter Δελτίο ειδήσεων: Μουσικά νέα της Σύρου Εκκλησιαστική μουσική Η Ανατολή συναντά τη Δύση Κουμεντάκης Με τα φτερά του αυτοσχεδιασμού… Με τον ενθουσιασμό των χεριών μας Μουσικές παρέες γράφουν ιστορία... ΝΤΠ Νίκος Τουλιάτος Ορχήστρα των Χρωμάτων Τα παιδιά ανοίγουν τη γιορτή… ενημέρωση It’s only a paper moon Salonumuz Klimalidir program en Francais program in English «Ο κόσμος των ονείρων» Ίχνη του Ανέμου... Από τον Μάρκο έως τον Άσιμο Αφηγήσεις παραμυθιών Εισιτήρια Διαρκείας Επιστολές προς νεώτερους πολίτες Κάτω από τον ζεστό ουρανό της μουσικής Μουσική και ποίηση Νότης Μαυρουδής Οι "Πεμπτιανοί" παίζουν Βαμβακάρη Πέμπτη 12 Αυγούστου Παναγιώτης Μάργαρης Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου Ποίηση και Μουσική: Οι δίδυμες αδερφές Ρεσιτάλ Φλαμένκο Σεργιάνι στα σοκάκια της Απάνω Χώρας... Στην Πηγή Συνάντηση Γέλιου Συναυλία Γιάννη Χαρούλη Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου - Χρήστου Θηβαίου Συναυλία Νίκου Κυπουργού Το χρονικό ενός έρωτα Τρίτη 24 Αυγούστου Τρίφωνο Ψαραντώνης αποχαιρετώντας το καλοκαίρι... στον Άγιο Θανάση

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

Με τα φτερά του αυτοσχεδιασμού...


Μια όχι συνηθισμένη βραδιά απόλαυσαν οι πολλοί επισκέπτες του Φεστιβάλ «Στις γειτονιές του Μάρκου Βαμβακάρη» στο Δημοτικό Σχολείο της Άνω Σύρου την Κυριακή 4 Ιουλίου.

Τρεις προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής σκηνής και όχι μόνο χάθηκαν σε ήχους δεκάδων κρουστών αλλά και πνευστών.

Ο Νίκος Τουλιάτος δημιουργός πολλών ομάδων κρουστών, εργαστηρίων, φεστιβάλ κρουστών, μουσικός που έχει παίξει σε πολλά μέρη του κόσμου ως drummer του Μίκη Θεοδωράκη και του Θάνου Μικρούτσικου αλλά και συνθέτης, συγγραφέας και μουσικός πάντοτε στο μαγικό κόσμο των νέων ήχων.

Ο David Lynch από το Los Angeles, Έλληνας από καιρό, μέλος του σχήματος Human Touch, συνθέτης μουσικών έργων για το θέατρο και τον κινηματογράφο, άνθρωπος ορχήστρα στα πνευστά με εξαιρετικές ελληνικές και Διεθνείς συνεργασίες.

Ο Simone Mongelli από την Ιταλία, εξαιρετικός σολίστας των κρουστών, γνώστης του body percussion, εξειδικευμένος σε παλιά παραδοσιακά κρουστά, γνώστης των παλαιών μουσικών της Ιταλίας και της Ισπανίας, έδωσε εδώ το χορογραφικό στοιχείο της παράστασης.

Η βραδιά κατέληξε με όλο το κοινό όρθιο να παίζει ήχους με το σώμα και μα τις καρέκλες του χώρου. Η κάθε παράσταση του φεστιβάλ έχει τη δική της ξεχωριστή πρόταση.

«Όλα τα ταξίδια» του φεστιβάλ αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον από το κοινό που είναι κοντά στο να εξαντλήσει τα εισιτήρια διαρκείας στα αρχικό στάδιο των εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου