Συναυλίες Αφιερώματα Αφηγήσεις Στέκια «Babam ve Oğlum» Βραδιά τσαμπούνας Μουσικές Παραστάσεις Προβολές πρόγραμμα 2010 2009 David Lynch FILM NOIR Facebook Lerotika Marinella Party Simone Mongelli e-mail twitter Δελτίο ειδήσεων: Μουσικά νέα της Σύρου Εκκλησιαστική μουσική Η Ανατολή συναντά τη Δύση Κουμεντάκης Με τα φτερά του αυτοσχεδιασμού… Με τον ενθουσιασμό των χεριών μας Μουσικές παρέες γράφουν ιστορία... ΝΤΠ Νίκος Τουλιάτος Ορχήστρα των Χρωμάτων Τα παιδιά ανοίγουν τη γιορτή… ενημέρωση It’s only a paper moon Salonumuz Klimalidir program en Francais program in English «Ο κόσμος των ονείρων» Ίχνη του Ανέμου... Από τον Μάρκο έως τον Άσιμο Αφηγήσεις παραμυθιών Εισιτήρια Διαρκείας Επιστολές προς νεώτερους πολίτες Κάτω από τον ζεστό ουρανό της μουσικής Μουσική και ποίηση Νότης Μαυρουδής Οι "Πεμπτιανοί" παίζουν Βαμβακάρη Πέμπτη 12 Αυγούστου Παναγιώτης Μάργαρης Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου Ποίηση και Μουσική: Οι δίδυμες αδερφές Ρεσιτάλ Φλαμένκο Σεργιάνι στα σοκάκια της Απάνω Χώρας... Στην Πηγή Συνάντηση Γέλιου Συναυλία Γιάννη Χαρούλη Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου - Χρήστου Θηβαίου Συναυλία Νίκου Κυπουργού Το χρονικό ενός έρωτα Τρίτη 24 Αυγούστου Τρίφωνο Ψαραντώνης αποχαιρετώντας το καλοκαίρι... στον Άγιο Θανάση

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ρεσιτάλ Φλαμένκο


Πέμπτη 29 Ιουλίου

21:00 Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου


Ρεσιτάλ Φλαμένκο


Με τα χρώματα του φλαμένκο θα ντυθεί η αυλή του Δημοτικού Σχολείου αυτό το βράδυ καθώς η Curra Suarez από την Ισπανία με τη βαθιά φλογερή φωνή της, ο Γιώργος Βαλίρης δεξιοτέχνης στην κιθάρα του Φλαμένκο και η Ελένη Γιαννοπούλου χορεύτρια και δασκάλα του είδους θα δώσουν μια μοναδική παράσταση.
Το Φλαμένκο όπως το γνωρίζουμε σήμερα γεννήθηκε στην Ανδαλουσία και παραδοσιακά αποτελείται από τρεις μορφές έκφρασης: κιθάρα, τραγούδι, χορός. Ξεκινώντας από ένα μικρό κύκλο ανθρώπων 200 χρόνια πριν έχει φτάσει ως τώρα να είναι παγκοσμίως γνωστό και αγαπητό.
Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις του Γιώργου Βαλίρη και της Curra Suarez πάνω σε παραδοσιακές φόρμες του Φλαμένκο καθώς και τραγούδια από την προσωπική τους δουλειά (CD- Algo Sencillo).

Η Curra και ο Γιώργος συνεργάζονται μαζί τα τελευταία χρόνια δίνοντας ρεσιτάλ σε επιλεγμένους χώρους, θέατρα, φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.
Χαρακτηριστικό των δύο καλλιτεχνών είναι ο προσωπικός τρόπος προσέγγισης καθώς στα ρεσιτάλ τους αποδίδουν το βαθύτερο νόημα και τον πολιτισμό που φέρει στο χρόνο η ξεχωριστή αυτή λαϊκή μουσική.
Για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στην Ελλάδα και θα συνεργαστούν με τη χορεύτρια του Φλαμένκο Ελένη Γιαννοπούλου η οποία έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Ισπανούς καλλιτέχνες σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις με εγκωμιαστικά σχόλια στην Ισπανία.
Η βραδιά πλαισιώνεται από κείμενα του Λόρκα που επέλεξε και διαβάζει ο Θέμης Ροδαμίτης.

Μια συναυλία για τον έρωτα, μια διέξοδο για το ανθρώπινο πάθος μέσα από τον τελετουργικό δρόμο του Φλαμένκο.

Είσοδος: 10€ και 5€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου